Tijdens Vlissingen Maritiem 2012 was ook het Panorama Walcheren met drie geschilderde opstellingen van Vlissingen met tezamen een oppervlakte van 300 m2, weer van de partij.
In de Zware Plaatwerkerij, één van de voormalige gebouwen van de Koninklijke Maatschappij De Schelde, gebeurt iets unieks: er wordt gewerkt aan het Panorama Walcheren. Schilder Jo Dumon Tak werkt daar, samen met een groep vrijwilligers, aan een project. Het schilderij wordt in totaal 600 meter lang en 2 meter hoog.

Het project.
Het project wil een aantal zaken realiseren.
Als eerste wordt een reeks "mini"-panorama's gerealiseerd. Gezien vanaf de zee en vanaf het Veerse Meer worden negen interessante onderwerpen aan de kust van Walcheren geschilderd. Deze negen panorama's worden aan elkaar verbonden door een verbeelding van de Walcherse kust. De toekomstige bezoeker loopt zo "langs de kust" naar het grote panorama.
Dit is het tweede projectdoel. Staand in het middelpunt van dat panorama (een doek van minimaal 100 m2) is het alsof men vanaf een interessant punt op Walcheren naar buiten kijkt, richting het water.
Als derde zullen een aantal doeken geschilderd worden met als onderwerp voor Walcheren belangrijke historische gebeurtenissen.
Naast deze schilderzaken zullen een aantal zaken ontwikkeld gaan worden. We moeten daarbij denken aan de definitieve behuizing, de opstelling van de panorama's daarin en een aantal toevoegingen waardoor een bezoek aan het Panorama Walcheren een belevenis gaat worden.
Deze serie bestaat uit 10 foto's van delen van deze panorama ( Walcheren) schilderingen. Het zijn dus géén foto's die zijn "omgezet " naar schilderijen.

Wel heb ik de foto's voorzien van een "gouden" lijst en door sommige foto's loopt een verticale streep,  dat is géén slechte bewerking maar de rand van het betreffende paneel. Ik heb er bewust voor gekozen om dit zo te laten.
Foto 1: overzicht panorama in plaatwerkerij
Foto 2: zicht op de Boulevard vanaf de Nolledijk
Foto 3: het (inmiddels gesloopte) Hotel Brittania
Foto 4: de Skyline van Vlissingen (met Sardijntoren)
Foto 5: zeeschip, varend langs Boulevard
Foto 6: visser op de pier bij "Roeiershoofd"
Foto 7: kazematten en Michiel de Ruyter, gezien vanaf zee
Foto 8: ingang voormalige vissershaven
foto 9: de Oranjedijk met de Oranjemolen
Foto 10: paalhoofden bij het strandje oranjedijk
Klik op de foto voor een groter formaat.